9/12/2011

洋梨とアプリコットのタルト、アップルパイ、クリームチーズブラウ二〜♥

ここ最近で焼いたお菓子で、美味しかったものを載せたいと思います!!

♥オレンジ漬け洋梨とアプリコットのタルト♥
私はたまたまあったオレンジ漬けの洋梨とアプリコットジャムを使ったけど、これをブラックベリージャムやラズベリージャム、何にでも変えれます♪
アプリコットジャムと洋梨のハーフ&ハーフにしてみました!
友達のSadieにレシピをあげると約束したのでここにもレシピを載せたいと思います。Joelのおばあちゃんに教えてもらったレシピなんやけど、めぇ〜っちゃ美味しい!


Pear and Almond Tart
-Yield 8-10 servings

***Crust***
1/3 cup sugar
5 TBS soft butter
1/4 TS salt
1 TS vanilla extract
1/4 TS almond extract; I recommend you to use much more than this! :)
1 cup flour
1/2 almond flour OR regular flour

Crust:
Beat together the sugar, butter, salt, and flavorings. Add the flours,
stirring until crumbs form. Press crumbs into the bottoms and sides of
a 4 1/4" X 13 3/4" tart pan; prick it all over with a fork. Chill the
dough in the freezer for 15 min, then bake in a preheated 350F oven
until just beginning to brown on the edges, 18-22 min. Remove from the
oven.

***Filling***
3 TBS soft butter
1/4 TS salt
2/3 cup sugar
1 TBS + 2 TS flour
1/4 TS almond extract; again, using more almond extract is better! :)
2 large eggs
3/4 cup almond flour OR regular flour
5 canned (or poached) pear halves in syrup, well drained OR any kind
of jam you like! We like apricot! :)
1TBS melted butter
1 TS coarse white sparkling sugar (OPTIONAL)

Filling:
Beat together the butter, salt, sugar, flour (if you do not use any
almond flour at all, add this after the eggs), and almond flavor. Beat
in the eggs, then add the almond flour, stirring just to combine.

Crust+Filling:
Spread the filling in the bottom of the crust. Place the pears atop
the filling, pressing down gently. Brush pears with melted butter and
sprinkle with white sparkling sugar, if desired. Bake the tart for
40-45 min, until the top is lightly browned.



アーモンド粉が必要なんだけど、何と1lb(約500g)1000円!!アーモンド粉って高いのね!!
アーモンドエッセンスもたっぷり入っててすっごく良いにおい♥

Joelと二人でほぼ食べきってしまった。。汗
タルト板買わないとな〜。

♥アップルパイ♥
Joel作!
Joelがお得意の「目分量」でアップルパイを作ってくれました!
リンゴはJoelの職場の庭とその他空き地のリンゴの樹から取ってきたリンゴ♪甘酸っぱくておいしい☆
ここではリンゴの樹とさくらんぼの樹とブラックベリーブッシュがそこら辺に生えているので取りたい放題!
スーパーのリンゴはワックスがかかっててピカピカねちねちしてるのでイヤ。。。

♥クリームチーズブラウニー♥
http://cookpad.com/recipe/328019
mihaさんに教えてもらっためちゃ美味しいレシピ♪すでに2、3回作ったかな!?:)mihaさんありがとうございます〜〜!
どうしても割れちゃうのよね。。味には支障ないから良いけど、どうしたら割れないのかな〜。

これも大体1.5日で完食します!甘いもの大好き!!